A A A
Rembrandtlaan 10 8021 DH  Zwolle Alle contacten op een rij

Nieuws van de Huisartsenpraktijk

 NIEUWE WEBSITE

Vanaf nu is er een nieuwe website voor Co-Med Zorg deBolleBieste. Hiermee vervalt het oude gedeelte op deze website wat er onder huisarts stond. Alleen de website is gewijzigd, de praktijk en het personeel is hetzelfde gebleven.

Naar nieuwe site! 

DOKTER MARTINA EN DOKTER BOSCH

Helaas hebben 2 vaste dokters aangegeven binnenkort te stoppen met werken bij deBolleBieste. 

Dokter Martina zal per 1 september stoppen

Dokter Bosch zal per 1 augustus stoppen. 

We doen ons uiterste best om deze gewaardeerde collega's zo snel mogelijk te vervangen. Echter zal dit gezien de zomervakantie lastig zijn. Hierdoor kan het zijn dat u langer moet wachten om een afspraak te kunnen maken. We hopen op uw begrip. 

 

ACTIEDAG HUISARTSEN 1JULI

Op vrijdag 1 juli is onze praktijk gesloten vanaf 11:00 uur. Dit in verband met de landelijke manifestatie huisartsenzorg.

 

Alleen bereikbaar voor spoed

 

 • Heeft u gezondheidsklachten? Kijk eerst op www.thuisarts.nl.
 • Bestel tijdig vóór 1 juli uw herhaalmedicatie.
 • Heeft u klachten die niet kunnen wachten tot maandag? Neem contact op met de huisartsenpost. U moet altijd eerst bellen: 0900 - 333 6 333.  
  Vanwege beperkte bezetting kan het druk zijn op de huisartsenpost. Daardoor kan het langer duren voordat u te woord wordt gestaan. Wij vragen hiervoor uw begrip. 

 

Waarom een actiedag?

 

De huisartsenzorg staat onder grote druk. De vraag naar huisartsenzorg groeit en de huisarts krijgt er steeds meer taken bij. Het aantal nieuwe huisartsen groeit niet mee. Dit gaat ten koste van de zorg voor patiënten en het werkplezier van de huisarts. Daarom willen we nu een duidelijk signaal afgeven: behoud de huisartsenzorg!

 

NO SHOW  BELEID vanaf 1 juli

De drukte binnen de huisartsenpraktijk neemt toe en om iedereen op korte termijn een afspraak te geven introduceren we vanaf 1 juli een no show beleid. Dit betekend dat als u niet verschijnt op uw afspraak of deze te laat afzegt, u eenmalig via MGn of schriftelijk per post een waarschuwing ontvangt. Mist u een tweede afspraak krijgt u een factuur toegestuurd. Dit geldt bij afspraken van al onze medewerkers dus zowel de huisarts, de POH als de assistente. 

Helaas achten wij dit nieuwe beleid noodzakelijk omdat we merken dat er steeds vaker patienten, zonder bericht, niet verschijnen op hun afspraak. Hiermee gaat onnodig spreekuurtijd verloren en kunnen andere patienten niet of minder snel terecht. We begrijpen dat er soms redenen zijn waardoor u niet kunt komen. Wij verzoeken u uw afspraak uiterlijk 1 werkdag van te voren af te zeggen. 

Heeft u een factuur ontvangen dan dient u deze eerst te betalen voordat u een nieuwe afspraak kunt maken, uitgezonderd hiervan zijn spoedsituaties. 

Wij rekenen op uw medewerking en begrip. 

NIEUWE SPREEKUURTIJDEN

Vanwege de steeds complexere zorg en de druk op de huisartsen gaan we vanaf aankomende maandag 16 mei de spreekuurtijden van de artsen aanpassen. Dit houdt in dat u per consult iets meer tijd krijgt. Hierdoor hebben we op een dag minder plekken, maar heeft de huisarts wel meer tijd om u goed te helpen. We rekenen op uw begrip als u hierdoor wellicht niet dezelfde dag gezien kan worden of we u vragen uw vraag via e-consult te stellen i.p.v. op het spreekuur. 

Naast de andere spreekuurtijden zullen we binnenkort ook een beleid introduceren omtrent het niet verschijnen op een afspraak. Aangezien de spreekuurtijden beperkt zijn, is het des te belangrijker dat u komt op de afgesproken tijd en als u niet kunt dit tijdig laat weten. Meer informatie hierover volgt binnenkort. 

STAGIAIRE PRAKTIJKONDERSTEUNER

Wianne werkt alle lange tijd op de praktijk als assistente en sinds dit jaar ook als SOH Vrouwenspreekuur. Vanaf maandag 9 mei zal Wianne de opleiding praktijkondersteuner huisartsenzorg starten. Hiervoor zal ze op de dinsdag stagelopen bij M. de Vries.  

DOKTER MARTINA MINDER AANWEZIG

Vanaf  1 maart is dokter Martina niet meer werkzaam op de donderdagochtend en per 1 juni zal dokter Martina alleen nog op de vrijdag werkzaam zijn. De andere waarnemerd huisartsen zullen de dagen opvangen. Voor een opzicht welke dokter op welke dag werkt zie hier

PRAKTIJK GESLOTEN VOOR NIEUWE PATIENTEN

Op dit moment is de praktijk gesloten voor nieuwe patienten, uitzondering hierop is gezinshereniging of als u bij de Herberg verblijft. 

SOA- EN VROUWENSPREEKUUR

Even voorstellen, mijn naam is Wianne. Velen van u zullen mij al kennen, inmiddels ben ik ruim 10 jaar werkzaam als doktersassistent binnen huisartsenpraktijk de Bolle Bieste.

Inmiddels heb ik mijn opleiding SOH vrouwenspreekuur (spreekuur ondersteuner huisarts) afgerond en met veel enthousiasme voer ik dit spreekuur nu uit. Dit spreekuur doe ik onder supervisie van de huisarts.

Wanneer ziet u mij?
U kunt voor de volgende klachten en/of handelingen bij mij terecht:  

- Vragen over anticonceptie
- Vragen over soa’s – óók voor mannen
- Vaginale klachten
- Spiraalcontrole 6 weken na plaatsing
- Het verwijderen van een spiraal
- Het maken van uitstrijkjes
- Pessaria verschonen
 

Via mijn spreekuur kan ik u voorzien van informatie en advies. Samen met de huisarts werk ik aan een oplossing van uw vraag, klacht of probleem. Neem gerust contact met mij op, alle vragen zijn welkom!

 BEPERKTE SPREEKUREN KERSTVAKANTIE

Helaas hebben wij in de kerstvakantie i.v.m. onderbezetting beperkte spreekuren. Wij willen u dan ook vragen om alleen voor dringende zaken, die niet kunnen wachten tot na de kerstvakantie, een afspraak te maken.

Wij hopen op uw begrip. 

AFWIJKENDE WERKDAGEN DOKTER MARTINA

Dokter Martina zal in januari alleen werkzaam zijn op de maandagen. Dokter van der Laan zal in januari op maandag donderdag ochten en vrijdag aanwezig zijn. 

 

CORONA VACCINATIE 11 mei 2021

 EIKENPROCESSIERUPS / JEUK 

Ga je naar buiten, lekker genieten van de natuur? Wees dan alert op beestjes, zoals eikenprocessierupsen. Draag bedekkende kleding en blijf uit de buurt van eikenbomen waar eikenprocessierupsen inzitten.

De eikenprocessierups is weer actief, en kan leiden tot gezondheidsklachten. De haren van de rups leiden tot jeuk, ontstoken of dikke ogen. De klachten kunnen tot twee weken aanhouden, maar gaan in de meeste gevallen vanzelf over.  Wanneer u veel last heeft van jeuk, adviseren we u om eerst de huid te strippen met plakband, en daarna een zalf met menthol, aloë vera of calendula te gebruiken. Dit kan de klachten verlichten. Deze middelen kunt u bij de drogist aanschaffen. 

Alleen met oogklachten of wanneer mensen ernstige huid- of luchtwegklachten hebben, moet u contact opnemen met de huisarts. Er zijn enkele gevallen bekend van anafylactische reactie na contact met de eikenprocessierups. Neem dan direct contact op met 112. 

Meer informatie over de gezondheidsklachten van de eikenprocessierups kunt u vinden op onze de GGD website www.rupsen.info  of op www.thuisarts.nl/eikenprocessierups

CORONA VACCINATIE update

Vandaag heeft Minister de Jonge besloten dat het AstraZeneca vaccin alleen voor mensen van 60 jaar en ouder gebruikt mag worden.

Dinsdag 13 en donderdag 14 april gaan we dus alleen de mensen van zestig jaar en ouder die een uitnodiging hebben gehad vaccineren. Dit geldt voor alle patiënten met geboortejaar 1956 t/m 1960
 
Voor de patienten met een BMI >40 of Down geldt geboortejaar 1946 t/m 1960.
 
Voor de patiënten onder de zestig komt hopelijk binnenkort een ander vaccin beschikbaar.
 
Zodra wij daar als praktijk duidelijkheid over hebben zullen wij u uiteraard zo spoedig mogelijk informeren.

 

CORONA VACCINATIE

Hugo de Jonge heeft besloten tijdelijk te stoppen met het Astra Zenica vaccin bij mensen onder 60 jaar.

Op dit moment hebben wij de uitnodigingen de deur al uit.

Ook patienten in een bepaalde risicogroep jonger dan 60 jaar zijn uitgenodigd.

Voor deze groep willen we u vragen te wachten tot het besluit voor deze groepen is genomen.

A.s. donderdag 8 april hopen we daar meer over te horen.

We hopen dat ook voor deze groepen de vaccinaties op 13 en 15 april gewoon door kunnen gaan.

We willen u vragen hierover op dinsdag of woensdag niet met de praktijk te bellen, maar even het antwoord van het RIVM af te wachten.

Wij wachten het besluit van het RIVM af en zullen u via onze website informeren.

 

UPDATE: CORONA 08-01-2021

Er zijn veel vragen over het coronavaccin. Helaas hebben wij nog geen concrete informatie voor u, behalve die op de website van het RIVM staat.

Indien u Corona heeft doorgemaakt is het zinvol om het vaccin wél te nemen, zodat uw voldoende antistoffen opbouwt.

Gebruikt u medicatie, heeft u een specifieke ziekte, ben u zwanger, geeft u borstvoeding of heeft u over het algemeen vragen over de vaccinatie en wilt uw weten of dit problemen geeft dan verwijzen wij u naar de website van het RIVM of GGD. Het is nog niet bekend welk vaccin er voor welke patiënten en op welk moment beschikbaar komt. Om u een gericht advies te kunnen geven hebben wij deze informatie nodig voordat wij u hierover kunnen adviseren.

Voor meer informatie verwijzen wij u dus naar de website van het RIVM en de GGD:

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins/vragen-en-antwoorden-coronavaccin

https://www.ggdijsselland.nl/publiek/mijn-gezondheid/infectieziekten/corona/coronavaccinatie/ 

VERTREK POH-GGZ Rinske Oldenhuis

Per 1 februari zal Rinske Oldenhuis ons helaas gaan verlaten. Binnenkort zullen we u kunnen voorstellen aan haar vervanger. 

UPDATE GRIEPVACCINATIE 28-10-2020

Griepprikken het eerst naar mensen met een medische aandoening en 70-plussers

Er lijkt meer vraag naar griepprikken bij de huisartsen te zijn dan dat er voorraad is. Daarom heeft staatssecretaris Blokhuis, na advies van het RIVM, besloten om gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar te vragen nu niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen een vaccin krijgen.

Mensen met een medische aandoening (diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand) en mensen van 70 jaar en ouder lopen meer gezondheidsrisico’s als ze griep krijgen. Als deze groep eenmaal gevaccineerd is, kunnen overgebleven vaccins worden gebruikt voor gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar. Aan het einde van de griepprikperiode in december wordt duidelijk of er vaccins over zijn.

Uw huisarts kan deze situatie niet veranderen, hier is sprake van overmacht. Er is een landelijke en internationale verhoogde vraag naar griepprikken. Er is voorafgaand aan de griepvaccinatiecampagne door het RIVM wel een maximaal aantal vaccins extra ingekocht. Daardoor zijn er dit jaar ruim een half miljoen extra vaccins beschikbaar. Het duurt ongeveer 6 maanden om griepprikken te maken, dus er kunnen voor dit griepseizoen geen nieuwe griepprikken bijgemaakt worden. We moeten het daarom doen met de voorraad vaccins die er nu is.

Wat kunt u zelf doen? De maatregelen die we met elkaar nemen tegen corona helpen ook om griep te voorkomen en anderen niet te besmetten. U verkleint de kans op griep door:

 • • 1,5 m afstand te houden van anderen
 • • vaak uw handen te wassen met water en zeep
 • • drukte te vermijden
 • Voor meer informatie zie: rivm.nl/griepprik.

VERTREK DOKTER JAARSMA

Per 31-08-2020 zal dokter Jaarsma ons helaas verlaten.

 Zijn vertrek zullen wij voornamelijk intern oplossen. Dokter de Jong zal tijdelijk extra op maandag en dinsdag  spreekuur houden. Ook zullen er in de aankomende maanden meer waarnemende  artsen werkzaam zijn.

 

UPDATE CORONA VIRUS 14-05-2020

De praktijk start langzaam weer voor de reguliere huisartsenzorg. Dit moet voorzichtig en gedoseerd gebeuren. Wij hebben hierbij uw medewerking nodig. 

Dit betekend dat :

 • - De assistente zal vragen of u klachten heeft passend bij het coronavirus. Als dit het geval is kunt u nog niet naar de        praktijk komen, maar zullen we uw vragen op een andere manier behandelen (telefonisch, videobellen of visite).
 • - Verder willen we u verzoeken bij een afspraak op de praktijk alleen te komen, indien nodig max. 1 begeleider.
 • - Kom niet te vroeg op uw afspraak (max. 5 minuten).
 • - We schudden geen handen. 

Wij realiseren ons dat deze maatregelen niet overeenkomen met de laagdrempeligheid die wij graag willen bieden. Maar deze maatregelen zijn nodig om verder verspreiding van het corona virus tegen te gaan. We hopen dat we op uw medewerking kunnen rekenen.

Hou vol en let een beetje op elkaar!

 

 EXTRA MAATREGELEN IN VERBAND MET CORONA VIRUS 16-03-2020

Het coronavirus heeft ook onze huisartsenpraktijk in zijn grip.

Dit betekent dat wij maatregelen moeten nemen om de spoedeisende zorg voor patiënten te kunnen waarborgen.

Bij klachten passend bij het coronavirus, dit betreffen luchtwegklachten en koorts, verzoeken wij u niet naar de praktijk te komen.

Heeft u koorts (temperatuur boven de 38 graden), ademt u moeilijk en bent u 70 jaar of ouder of bekend met een chronische ziekte, neem dan telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk. De assistente zal dan telefonisch beoordelen of u gezien kan worden op een speciaal daarvoor ingericht spreekuur.

 Maatregelen die u zelf kunt nemen:

-        Was uw handen vaak met zeep

-        Nies en hoest in uw elleboog

-        Gebruik zakdoekjes die u eenmalig gebruikt

-        Geef anderen geen hand

 Blijf thuis bij de volgende klachten:

Verkoudheid, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen met verhoging (tot 38 graden) of koorts (boven 38 graden)

U hoeft bij deze klachten niet getest te worden op het coronavirus.

Blijf thuis totdat u 24 uur lang geen klachten meer heeft.

 Zie voor meer informatie over het coronavirus:

-        De website van het RIVM of bel met het landelijk informatienummer 0800-1351

-        De website van de rijksoverheid voor de actuele maatregelen en praktische vragen over deze maatregelen

-        De website van de GGD voor regionale actuele informatie

 

 

SMS afspraak herinneringsservice 

Voor de spreekuren van de praktijkondersteuners gaan wij starten met de SMS afspraak herinneringsservice.

Dit houdt in dat u een SMS krijgt ter herinnering aan uw afspraak.

Om misverstanden te voorkomen is het belangrijk dat uw telefoonnummer hier goed genoteerd staat.
In de wachtkamer en aan de balie liggen formulieren waar u, uw juiste gegevens kunt noteren.

  

LSP
Iedere huisarts is verplicht om van zijn/haar patiënten te registreren of zij toestemming geven voor het LSP. Het LSP (Landelijk schakelpunt) is een beveiligd netwerk. Artsen en apothekers kunnen hun computersysteem hierop aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij de belangrijkste gegevens in uw dossiers bij uw eigen huisarts en apotheek opvragen. Uw medische gegevens zijn dan altijd beschikbaar. Ook 's avonds en in het weekend. Uw huisarts kan uw actuele medische gegevens niet zomaar beschikbaar stellen. Dat kan alleen als u toestemming heeft gegeven. U bent helemaal vrij om wel of geen toestemming te geven. Inmiddels heeft iedereen een toestemmingsformulier ontvangen. Wij willen u vragen of u dit formulier zo snel mogelijk wilt invullen en weer bij ons wilt inleveren.

Voor meer informatie https://www.vzvz.nl.